Verhalen / Stories

Tussen februari en april 2017 hebben Nederlanders vanuit de gehele wereld hun 'verhaal' opgeschreven: problemen waar zij geregeld mee van doen hebben. Deze verhalen, alhoewel in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 verzameld, blijven op deze website staan, juist ook voor journalisten en politici - hun waarde is nog steeds even hoog als tijdens de verkiezingen.

Deel Uw Verhaal

Ondervindt u als Nederlander in het buitenland ook problemen? Deel uw verhaal (en eventueel oplossing) hier. Denk hierbij aan de 10 hoofdpunten van deze campagne. Deze lijst is vastgesteld op basis van duizenden emails en contactpunten met Nederlanders in het buitenland over de afgelopen jaren en geeft een goed inzicht in waar u zoal tegenaan kunt lopen.

Share Your Story

Whether you reside in the Netherlands (as part of an international family) or outside the Netherlands, please share your story of what happened to you or your relative/friend dealing with Dutch issues such as dual nationality, pension rights, renewing your passport or anything else.

Schrijf een nieuw verhaal / Write a new story

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 100.24.122.228 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
1956 berichten.
Hans van der Meer Hans van der Meer schreef op 4 oktober 2017 om 02:56:
Hartelijk dank Eelco Key en 50Plus
Robert Bosman Robert Bosman schreef op 4 oktober 2017 om 02:45:
Een Mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse parlementaire democratie.

Voor het eerst is de invloed van in het buitenland verblijvende Nederlanders in bepalende mate van invloed geweest op het niet-totstandkomen van een belangrijke en buitengewoon discriminerende wet. Met dank aan de campagne van de blog van Eelco Keij, het politieke geweten van Jan Nagel en natuurlijk vooral ook dankzij de bijna 1000 E-Mails, opgestuurd binnen een termijn van slechts 3 dagen.

Dit is een afstraffing van het arrogante en mensen in het buitenland uitsluitende beleid van Mark Rutte. Hoogmoed komt voor de val!

Wel heel spijtig voor de gedupeerden. Hopelijk is hier het laatste woord nog niet gesproken. Liefst zou hier inderdaad een brede regeling moeten worden gevonden. Bij de samenstelling in politieke gekleurdheid van de nieuwe coalitie (D66, CU) zou dit toch mogelijk moeten kunnen zijn. Indien onverhoopt niet, dan heeft het toekomstige kabinet slechts een meerderheid van 1 zetel zowel in de Eerste als in de Tweede Kamer. Dat biedt ook kansen…
Mareah Mareah schreef op 4 oktober 2017 om 02:40:
Eelco, Dank je wel!! Alle support jouw kant op voor het werk wat je voor ons doet!
Alys Boddé Alys Boddé schreef op 4 oktober 2017 om 02:19:
Geweldig dat de heer Nagel en de 50plus fractie in de Eerste Kamer bereid zijn geweest om de belangen van Nederlanders in het buitenland serieus te nemen. Uit het oog, uit het hart heeft door hun stem gisteren geen kans gekregen om zich nog verder te manifesteren. Ik dank hen, alle andere betrokkenen en natuurlijk Eelco Keij voor hun ondersteuning en tomeloze inzet om het vermaledijde wetsvoorstel de wereld uit te helpen.
Douwe Wieberdink Douwe Wieberdink schreef op 4 oktober 2017 om 02:15:
Goed gedaan Eelco, dank je wel.
Erik Sleutjes Erik Sleutjes schreef op 4 oktober 2017 om 02:13:
Congratulations, Eelco!
Ine McKenzie Westra Ine McKenzie Westra schreef op 4 oktober 2017 om 01:58:
Welcome news!!
Dank voor uw inzet. Misschien ooit een kans om wederom een Nederlands paspoort te bezitten. Zal altijd Nederlands zijn.
M. Azzar M. Azzar schreef op 4 oktober 2017 om 01:12:
In mijn naam, en op names van iedereen die niet kon communiceren , met jullie,
In het bijzonder, wij de grootouders, of 65+...
En prachtige thanks, voor alle inspanningen , voor ons ...
Tenminste, jullie hebben geplanten, op onze zielen, meer hoop, en we zijn klaar, om jullie te hulpen, niet alleen met geld, maar om te offeren voor dit prachtige land van Oranje .
En omarmen ons kleinkinderen .
Bedankt voor iedereen ..
M. Azzar , van Marrakech
Jan Pieter Jan Pieter schreef op 4 oktober 2017 om 00:50:
Lijkt erop dat "De slimste mens van Nederland" Klaas Dijkhof niet gerekend had op de bijzonder effectieve on-line weerstand tegen zijn populistische plannetje van 1000 Nederlandse expats onder leiding van Eelco Keij.
Eelco en 50Plus bedankt !
Greet Garczynski Greet Garczynski schreef op 4 oktober 2017 om 00:36:
Super goed news !
Goed gedaan Eelco bedankt.
Jessica vandenberg Jessica vandenberg schreef op 4 oktober 2017 om 00:30:
Is er een klein kansje dat ik mijn paspoort en Hollandse nationaliteit terug krijg.? Ik was een paar maanden te laat en weg paspoort
Richard Willems Richard Willems schreef op 4 oktober 2017 om 00:09:
Hoe kan ik het beste op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de politiek in Nederland zodat ik op de juiste momenten mijn stem kan uitbrengen?
Eelco Keij Eelco Keij schreef op 4 oktober 2017 om 00:07:
Nee, juist niet - want de wet is verworpen. Maar een regeling om juist gedupeerden zoals jij te helpen, wil ik graag met partijen insteken, alleen dan wel breed (er zijn al decennialang gedupeerden).
De nadelen voor NLers in het buitenland zijn vele malen groter dan de voordelen voor de kleine groep. Sowieso vreemd om 2 tegenstrijdige elementen in 1 wet te zetten!
Peter Kwantes Peter Kwantes schreef op 4 oktober 2017 om 00:05:
Eelco,
geweldig. je niet aflatende steun aan Nederlanders in het grote Buitenland
anneke Mulligan anneke Mulligan schreef op 4 oktober 2017 om 00:04:
Dear Eelco
Als ik het nu goed begrijp is er een ietsie pietsie Kleine mogelijkheid dat ik mijn Nederlandse paspoort terug kan krijgen dat vorig jaar van mij is afgepakt omdat ik 9 maanden te laat was met het verlengen van mijn paspoort?
Marion de Nijs Marion de Nijs schreef op 4 oktober 2017 om 00:04:
Met Eelco voorop hebben 'we' dit toch maar mooi geflikt! Voor het eerst heb ik het gevoel dat de politiek naar ons heeft geluisterd.
anneke Mulligan anneke Mulligan schreef op 4 oktober 2017 om 00:03:
Dear Eelco
Als ik het nu goed begrijp is er een ietsie pietsie Kleine mogelijkheid dat ik mijn Nederlandse paspoort terug kan krijgen dat vorig jaar van mij is afgepakt omdat ik 9 maanden te laat was om het te verlengen.? Ondanks het feit dat het consulaat mijn verlengingsgeld en paspoortfotos niet hebben geretourneerd.
H . Beukenex H . Beukenex schreef op 4 oktober 2017 om 00:00:
Van Harte bedankt voor het success.. En speciaal dank aan de Heer. Nagel en het beheld Eelco team .
Kees Oversier Kees Oversier schreef op 3 oktober 2017 om 23:48:
Zo zie je elke stem telt en die van ons, buitenlanders, heeft via "50 plus" de doorslag gegeven Dank aan Elco voor zijn inzet en Jan Nagel voor zijn visie,
Melissa Melissa schreef op 3 oktober 2017 om 23:32:
Fantastisch nieuws! Wat een opluchting. Heel heel hartelijk bedankt voor al het eindeloze werk wat je namens en voor ons gedaan hebt, Eelco!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Blijf op de hoogte met mijn nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief met updates over alles wat Nederlanders in het buitenland aangaat.