Verhalen / Stories

Tussen februari en april 2017 hebben Nederlanders vanuit de gehele wereld hun 'verhaal' opgeschreven: problemen waar zij geregeld mee van doen hebben. Deze verhalen, alhoewel in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 verzameld, blijven op deze website staan, juist ook voor journalisten en politici - hun waarde is nog steeds even hoog als tijdens de verkiezingen.

Deel Uw Verhaal

Ondervindt u als Nederlander in het buitenland ook problemen? Deel uw verhaal (en eventueel oplossing) hier. Denk hierbij aan de 10 hoofdpunten van deze campagne. Deze lijst is vastgesteld op basis van duizenden emails en contactpunten met Nederlanders in het buitenland over de afgelopen jaren en geeft een goed inzicht in waar u zoal tegenaan kunt lopen.

Share Your Story

Whether you reside in the Netherlands (as part of an international family) or outside the Netherlands, please share your story of what happened to you or your relative/friend dealing with Dutch issues such as dual nationality, pension rights, renewing your passport or anything else.

Schrijf een nieuw verhaal / Write a new story

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.237.29.69 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
1957 berichten.
Ann Ann heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 19:32
Heel veel dank Eelco!!
Henk Henk heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 19:05
Net een nieuw Nederlands pasport voor 10 jaar .
Is het safe om nu al een usa pasport aan te vragen ?
Dafne Stoelhorst Dafne Stoelhorst heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 18:28
Dus mijn dochter die in Engeland geboren is en dubbele nationaliteit (door naturalisatie) verkreeg moet straks een keuze gaan maken? Die is 14 jaar lang opgegroeit met de gedachten dat ze beiden heeft en mag houden (en het is nogal een beslissing om te maken als je 18 bent)? Zeker nu met Brexit is haar de Nederlandse nationaliteit nog dierbaarder? Waarom kunnen ze niet doen zoals Engeland. Geboren in het buitenland geeft je recht op dubbele nationaliteit maar niet op het recht om die nationaliteit door te geven. Daarvoor moet je eerst zoveel jaar weer in Engeland wonen. Dit stopt dat kinderen een keuze moeten maken, maar het stopt ook dat generatie naar generatie recht heeft op een nationaliteit waar ze geen band meer mee hebben. Dat hele 'aankomende eerste generatie/volgende generaties' is heel erg onduidelijk en als het betekend dat onze kinderen de dupe worden dan is dit geen stap voorruit, maar 1 stap voorruit voor sommige en 2 stappen achteruit voor anderen. Het is belangrijk dat er een regeling komt voor emigranten maar tevens een bescherming voor kinderen die zijn geboren onder de huidige 'dubbele nationaliteits' regelingen.
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 18:04
Zeker - en bij voorbaat dank!
Ga naar http://eelcokeij.com/product/donatie/ en doorloop de stappen - op het eind zie je dan de paypal optie.

Groeten,
Eelco
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 18:03
Nee hoor, het VK staat daar expliciet als 'voorbeeld' genoemd. Ik denk dat dit een heel belangrijke stap is vandaag.
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 18:02
We moeten inderdaad de concrete voorstellen afwachten. Ben heel benieuwd. Maar eea getuigt van een nieuwe mentaliteit!
edwin edwin heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 17:47
Keuzemoment? Volgens mij wordt sinds enige tijd helemaal nergens bijgehouden of burgers een tweede nationaliteit bezitten. Voor toekomstige generaties (waar sprake van is) is het al helemaal ondoenlijk om dat nog uit te zoeken. Ik spreek uit ervaring; mijn zoontje (in NL geboren) heeft een dubbele nationaliteit (die hij weer aan zijn kinderen zou kunnen doorgeven). De NL overheid weet in de eerste plaats niet dat hij deze heeft en in de tweede plaats niet welke dat is (om het nog moeilijker te maken: hij heeft een gewoon Nederlandse naam). Laat ze dat maar eens uitzoeken....
Anneke mulligan Anneke mulligan heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 17:05
Fantastisch...Misschien helpt het mij niet want ik ben vorig jaar mijn nederlandschap kwijt geraakt door het te laat verlengen. Maar hoop toch.....
Hester B Hester B heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 17:03
Goed nieuws voor alle eerste generatie Nederlanders, maar hoe zit het met hun nageslacht? Ik weet niet of ik " Gelijktijdig komt er voor volgende generaties een verplicht keuzemoment dat daadwerkelijk leidt tot het behoud van niet meer dan één nationaliteit." nou als positief zou willen bestempelen.

Mijn nageslacht zal hoogstwaarschijnlijk twee nationaliteiten hebben en ook een duurzame relatie met beide landen opbouwen en willen behouden. Op dit moment is het voor eerste generatie Nederlandse migranten slecht geregeld, maar hun kinderen kunnen in principe zonder veel problemen een dubbele nationaliteit behouden, ook ná hun 18de, zonder gedwongen te worden voor de nationaliteit van pappa of mamma te kiezen.

Indien een kind werkelijk hoofdzakelijk in 1 land is opgegroeid is het wellicht logisch om hem/haar op z´n 18e te laten kiezen, maar hoe zit het met alle kinderen die in meerdere landen worden grootgebracht? Het lijkt mij zeer onwenselijk om hen te dwingen 1 nationaliteit te kiezen, als zij zich gevoelsmatig en cultureel even thuis voelen in beiden landen.
Mandy Mandy heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 16:57
Heb je ook een PayPal optie?

Dankje heel heel hartelijk voor alles wat je doet!

M.vr.gr.,
Mandy
John den Haan John den Haan heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 16:54
Eelco,

Mijn stem op jou en D'66 was het dubbel en dwars waard. We hebben hoe dan ook enorm veel aan je te danken.

John
Benno Groeneveld Benno Groeneveld heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 16:28
Als ik het zo oppervlakkig en snel lees, is dit weer voornamelijk gericht op mensen die naar Nederland KOMEN, weinig voor mensen die Nederland VERLATEN. Nederlanders wonen verder NIET alleen in het Verenigd Konikrijk, sommige van ons zijn oceanen ver van Nederland!
Dhr A.Donker Dhr A.Donker heeft geschreven op 10 oktober 2017 om 16:21
Keep up the great work, kudos towards you Eelco !
Ina Oost Topper Ina Oost Topper heeft geschreven op 7 oktober 2017 om 17:09
Je moet er voor vechten !
Het is een uniek Nederlands argument, 'Te Laat' - geen ander land goet zo kleinzielig.( 'tKostte me 4 jaar tijd om paspoort te herkrijgen.)
Jan Ven Jan Ven heeft geschreven op 6 oktober 2017 om 21:05
Heel erg bedankt, j
Hans van Os Hans van Os heeft geschreven op 5 oktober 2017 om 21:30
Bedankt Eelco voor dit succes en prachtig voorbeeld van directe democratie! Mijn vrouw doet morgen haar inburgeringsexamens en omdat we in het buitenland wonen was dit zonder jouw initiatief waarschijnlijk voor niks geweest. Hulde!
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 5 oktober 2017 om 17:16
Nou, dan moest ik daar maar eens over nadenken. Heel interessant, dank Cornelis!
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 5 oktober 2017 om 17:16
Dank Wouter!
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 5 oktober 2017 om 17:15
Dankjewel Bart, daar ga ik over nadenken.
Eelco Keij Eelco Keij heeft geschreven op 5 oktober 2017 om 17:15
Heel erg bedankt Monika, heel fijn!!

Eelco Keij