INTERNATIONALE NEDERLANDERS CAMPAGNE

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen 2017

Al sinds 2011 zet Eelco Keij zich in voor de Nederlanders in het buitenland: een permanente campagne. Als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 heeft hij uitgebreid de media gehaald en de positie van de Nederlanders in het buitenland benadrukt, met name door het bekritiseren van het stemproces voor Nederlanders in het buitenland.
De informatie hieronder is gerelateerd aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Zie tevens informatie over het stembiljet van 2017.

Deel de Internationale Nederlanders campagne flyer met al je Nederlandse contacten in het buitenland. Zo kunnen we samen de 16.000 stemmen halen!

Eelco Keij

De Campagne

Focus
Vertegenwoordiging van de belangen van Nederlanders die in het buitenland wonen.

Vertegenwoordiging
Eelco Keij is de enige kandidaat voor de Tweede Kamer (nummer 39 op de lijst van D66) die zich sterk maakt voor de 1 miljoen Nederlanders die in het buitenland wonen.

Doel
Een 39ste plaats betekent niet dat je onverkiesbaar bent. Eelco heeft 16.000 voorkeursstemmen nodig om direct in de Tweede Kamer te komen. Daarmee zouden de Nederlanders in het buitenland voor het eerst hun eigen zetel claimen!

Aanpak
Om onze eigen zetel in het parlement te kunnen claimen, moeten we twee dingen doen:

1. Registeer om te mogen stemmen voor 1 februari 2017 via www.stemmenvanuithetbuitenland.nl
Aanrader: Voorkom papieren rompslomp en omzeil lokale posterijen met de optie van de volmacht (zie www.tiny.cc/volmacht).

2. Breng een voorkeursstem uit op Eelco Keij nummer 39 op de lijst van D66.
Let op: Ervaring leert dat het ontzettend lang kan duren voordat stembiljetten aankomen. Wacht dan ook niet, maar stuur het biljet (of de volmacht) gelijk op zodra je dit ontvangt.

3. Steun en doneer aan de Internationale Nederlanders Campagne. Om minsten 16.000 stemmen van Nederlanders in het buitenland te krijgen vereist een wereldwijde campagne. Strategisch wereldwijd adverteren in relevante offline en papieren publicaties kost veel geld. Steun deze Internationale Nederlanders campagne met een donatie, via PayPal of directe overboeking. Alle donaties, hoe bescheiden ook, zijn zeer welkom en worden allemaal ingezet voor deze campagne! Voor iedereen die al heeft gedoneerd: heel veel dank!

Vanaf januari worden de stembiljetten verstuurd naar degenen die zich hebben geregistreerd!

Verkiezingsprogramma

Dit is geen "one issue" campagne. De belangen van (ex) Nederlanders die in het buitenland wonen zijn divers en gaan dwars door alle generaties heen. Eelco’s verkiezingsprogramma heeft daarom een focus op tien belangrijke hoofdpunten: dubbele nationaliteit, pensioenen, Nederlands onderwijs, DigiD, stemmen, Nederlanderschap verliezen, partner visumproblemen, studenten barrières, ambassades, en international gericht Nederland. Dit zijn alleen de hoofdpunten van deze campagne, er zijn ook andere belangrijke onderwerpen waar Eelco zich hard voor gaat maken: zorg, lijfrente, belastingverhoging voor bepaalde groepen Nederlanders in het buitenland, problemen met legaten, en nog veel meer.

Waarom staat Eelco zo laag op de lijst?
Deze vraag krijgt hij vaak. En terecht. D66 is de enige partij die in het verkiezingsprogramma meerdere punten heeft opgenomen - vaak op basis van mijn input - voor Nederlanders in het buitenland. Eelco staat voor de taak om ook binnen zijn eigen partij het belang nóg duidelijker aangeven. Dat kan alleen door een indrukwekkend aantal voorkeursstemmen te laten zien - met 16.000 voorkeursstemmen komt hij in de Tweede Kamer. Daarmee is het signaal zowel aan D66 als aan de andere partijen overduidelijk!

Eelco Keij