Ondanks het feit dat u niet kon stemmen vanuit het buitenland, kan het u nauwelijks ontgaan zijn. D66 heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen eerder deze week een historische en symbolische overwinning behaald. Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Tilburg – het zijn slechts enkele voorbeelden van steden waar D66 het stokje heeft overgenomen. Het is duidelijk dat D66 wordt gewaardeerd en dat de partij het vertrouwen is geschonken. Op lokaal niveau moet er nu hard gewerkt geworden om de bestuurskracht van D66 te bewijzen en te bestendigen.
Vanaf vandaag begint uw campagne: op 22 mei a.s. mogen Nederlanders in het buitenland nu juist wél stemmen, namelijk bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.
In tegenstelling tot in Nederland, krijgen wij in het buitenland geen stempas in de bus. Op dit moment is het allereerst noodzaak dat Nederlanders wereldwijd zich gaan registreren – zonder registratie kunt u niet stemmen! De harde en onverbiddelijke deadline hiervoor is 10 april a.s., en op de site www.stemmenvanuithetbuitenland.nl staat uitgelegd hoe u zich (per email!) kunt registreren.
Vraag: zou u uw vrienden, kennissen en familieleden in het buitenland ook willen oproepen zich te registreren?
Inmiddels heb ik zelf m’n stembiljet deze week per reguliere post binnengekregen, zie hieronder.
Ze hadden ons duidelijk niet nodig.
Ik had een afpraak met Sjoerd – drie keer gebeld rond de afgesproken tijd maar z’n telefoon ging steeds over op antwoord apparaat . Ook geen uitleg naderhand. Jammer, waste of time!
Als je het goed vindt zet ik even onderstaande met stembiljet foto op onze facebook pagina om mensen er aan te herinneren, groetjes Anneke
wat nut mij dat als oud-nederlander mag ik net als een sans papier toch niet stemmen, ik zou het liever zien dat deze onzinnige en discrimminerende wet opgeheven wordt. ondanks Interesse aan nederland en zijn politiek krijg ik balen van de Liegers en bedriegers in den Haag met hun mooie praatjes
Over die dubbele nationaliteitskwestie (en oud-Nederlanderkwestie) zijn we het eens, daar moet – en hopelijk dit jaar nog – iets aan gedaan worden. De laatste zin vind ik een gotspe.