EelcoKeij.nl

Van Nederlandse naar Amerikaanse verkiezingen

Aangezien VVD en PvdA nog vrolijk bezig zijn een regeerakkoord in elkaar te timmeren (jazeker, ook de aankomende jaren zullen we de issues van dubbele nationaliteit en online stemmen herhaaldelijk naar voren brengen) is het nu een mooi moment om andere aanstaande verkiezingen onder de loep te nemen: die van de Verenigde Staten op 6 november a.s.

In verband met de Obama/Romney-strijd heb ik een aantal mediaverzoeken gekregen om hierover incidenteel of wekelijks verslag te doen (BNR, Omroep Brabant, Wereldomroep). Daarnaast kwam ook de Metro met een kort interview waarin ik mocht uitleggen dat ik nu voor het eerst (als Amerikaans staatsburger) mag gaan stemmen – wellicht geen verrassing, maar dat wordt dus Obama:

Metro, dinsdag 16 oktober 2012

Voor het TV-programma “Onder Ons” van Omroep Brabant geef ik wekelijks uitleg en achtergrond over de Amerikaanse verkiezingen, tot aan 6 november uiteraard. Het eerste deel is hier te zien:


Vorige week was deel 2 – ivm een niet-werkende skype-verbinding vond dit telefonisch plaats:


De meest bijzondere locatie tot nu toe was toch wel afgelopen week (deel 3), toen ik op Kauai zat (een van de eilanden rondom Hawaii). Ter plaatse kon ik een kijkje nemen in de lokale verkiezingskeuken:


Volgende week vanuit New York het 4e deel!

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: