EelcoKeij.nl

Stemdag! NRC Next in the picture

Vanmorgen is er door het hele land een leger van vrijwilligers vroeg opgestaan om in steden en dorpen te gaan flyeren. Aangesloten bij de lokale Tilburgse D66-afdeling ging ik er vanochtend om 05.00u uit om in Berkel-Enschot de wijken te voorzien van een laatste strategisch stemadvies. Na een gezellig ontbijt bij Jan Stoop heb ik vervolgens de NRC Next gekocht, waar de ingezonden brief van Cees van der Lee uit Ecuador, Twan Laan uit Zwitserland en mezelf in gepubliceerd stond:

Cees van der Lee, Twan Laan en ik schrijven over het knullige stemproces vanuit het buitenland

Een mooiere afsluiting van deze campagne is eigenlijk nauwelijks denkbaar. Vervolgens heb ik met m’n eigen stempas in het stemlokaal in Berkel-Enschot gestemd – wat nog redelijk lang duurde, omdat ik vrij veel bekenden tegenkwam die ik al jaren niet meer had gezien. Maar van die expatcampagne hadden ze allemaal gehoord!

Stemmen vanuit thuishonk Berkel-Enschot

Als kandidaat-Kamerlid stem ik niet op mezelf. Wel heb ik voor iemand op de lijst gestemd die zich net zoals ik bezig houdt met het opkomen voor gelijke rechten: COC-voorzitter Vera Bergkamp. Ze staat op nr. 5 en gaat het ongetwijfeld heel erg goed doen in de Kamer!

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Stemdag! NRC Next in the picture

  1. Benno Groeneveld, Brooklyn, NY op schreef:

    Kom, kom, je mag best op jezelf stemmen, hoor. Kan belangrijk zijn, zie bijvoorbeeld de campagne van Minnesota senator Al Franken die met 220 stemmen won, op een totaal van ongeveer 2 miljoen uitgebrachte stemmen! Dus die ene stem kan verschil maken.
    Snap verder niet waarom je steeds Frankrijk als voorbeeld aanhaalt van het stemmen via het internet. NEDERLAND HEEFT AL EENS INTERNET STEMMEN GEORGANISEERD! 1 keer in 2006 voor de Tweede Kamer (lang geleden — en als ik me goed herinner, kon dat ook een keer voor het Europese parlement). Daar moet in Den Haag ergens nog een rapport over liggen.
    Misschien dat je de volgende minister van binnenlandse zaken eens aan het graven kunt (laten) zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: