EelcoKeij.nl

Campagnetour USA deel V – debat in New York!

Aan alle mooie dingen komen een eind. Zo ook de expat-campagnetour USA, die gisteren op passende wijze met een politiek debat in hometown New York werd afgesloten. Samen met de PvdA en de CDA passeerden onder kundige (en humorvolle!) leiding van debatleider Jan Joosten thema’s over Europa, de economie, de zorg en natuurlijk ook expatproblematieken de revue. Veel dank aan het advocatenkantoor NautaDutilh (prachtig gelegen kantoor op Rockefeller Plaza, midden in Manhatan) voor het willen hosten van deze avond, en ook dank aan de Netherland Club voor het willen helpen uitzetten van de uitnodiging. Met een opkomst van ruim 60 man (zeg maar 66), inclusief de Consul en echtgenote, was dit een prima openingsevent voor de Nederlandse gemeenschap zo net na de zomerperiode. De lastig te slijpen rode potloden, symbool voor de onkunde van het stemproces waarmee Nederlanders in het buitenland worden geconfronteerd, werden alom gewaardeerd.

Het idee van CDA-panellid Elles van Ark om rood/groene stemkaartjes voor alle aanwezigen mee te nemen sloeg erg aan, men stemde enthousiast mee:

Weliswaar op afstand, maar met een duidelijke mening: New Yorkse Nederlanders

Na afsluiting werd ik nog door Radio 1 geïnterviewd, onder andere over het verloop van het debat, dat valt hier te beluisteren, vanaf 3 minuten. (Het was live! Wie luistert er precies om 4 uur ’s ochtends naast vrachtwagenchauffeurs?)

De campagne in de VS mag dan nu ten einde zijn, in Nederland en zeker in Brabant gaat hij nu echt van start! Vanaf vrijdag zal ik vanuit “headquarters Berkel-Enschot” en natuurlijk met hulp van alle vrijwilligers en coordinatoren de internationale Nederlanders in Nederland zelf gaan opzoeken – liefst in Brabant. Eerder deze week schreef Tilburg Dichtbij een stuk over de expatcampagne, verscheen onderstaand artikel in het Brabants Dagblad en vandaag nog volgde een radio-interview met Omroep Brabant (vanaf 51’50”). Daarnaast zijn er al enkele advertenties in Nederland geplaatst, waaronder deze mooie tulpenbanner op The Underground.

Brabant, we komen er aan!

Brabantse kandidaat vanuit New York

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Campagnetour USA deel V – debat in New York!

  1. Succes …. Nog steeds geen stembiljet ontvangen … Dan maar geen onhandig rood potlood ……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: