EelcoKeij.nl

Campagnetour USA: deel IV – San Francisco

Weekafsluiter: Golden Gate City!
De laatste stop van de week was geheel aan de andere kant van de VS: San Francisco. Susan Freiwalden haar familie (vrienden van ons) was zo vriendelijk om me onderdak te verlenen, toevallig net op dezelfde dag dat zij door de radio was geinterviewd over twitter & privacy (ze is law professor op de University of San Francisco inzake ‘cyberlaw’).

Een paar weken geleden werd ik gecontacteerd door Roelof Groothuizen, oprichter en voorzitter van de Netherlandic Student Association op Berkeley University, en samen vatten we al snel het plan op om ook daar een meet & greet te laten plaatsvinden. In de persoon van Pauline Schrooyen haakte de Netherland-America Foundation (NAF) daar al snel op aan, met zo’n 30 aanmeldingen tot gevolg. (Dank aan Roelof, Pauline en ook Arthur voor het co-organiseren!) Een verslaggever van het NRC was aanwezig, binnenkort volgt daar dus waarschijnlijk meer te lezen.

Only ‘Dutch students’ at Berkeley for one night

Geen walletjes
De meet & greet was opnieuw een goede bijeenkomst, met ook veel vragen achteraf. Kan ik m’n Nederlanderschap nu nog kwijtraken? Kan m’n dochter het Nederlanderschap nog krijgen als ik Nederlander word? Ik ben gescheiden van m’n Amerikaanse man, kan ik nu nog Amerikaan worden met behoud van Nederlanderschap? Toen ik zei dat onder veel Nederlanders in Nederland nog altijd de perceptie leeft dat Nederlanders in het buitenland “van 2 walletjes eten”, zei eén van de deelnemers gekscherend dat ook hij van meerdere walletjes zou eten… maar dat bleek natuurlijk uiteindelijk geheel niet zo te zijn. Hij kreeg gewoon geld uitgekeerd vanuit die landen waar hij zijn werkzame leven had doorgebracht en deze bedragen zelf had opgebouwd. Degene die Nederlanders in het buitenland inhoudelijk van het eten van 2 walletjes kan beschuldigen, moet ik nog tegenkomen.

Opvallend was dat de veelbesproken nationaliteits-petitie relatief weinig handtekeningen vanuit de groep had gekregen – niet uit onwil, maar door omdat ze er nog niet eerder van gehoord hadden. Daar is vanaf nu dus verandering in gekomen, want iedereen wilde toegevoegd worden aan de emaillijst van www.NederlanderBlijven.com en natuurlijk ook deze website.

Daarmee kwam deze campagneweek ten einde. Volgende week is er nog een debat in New York (met in ieder geval CDA, PvdA en D66) en de dag erop is er waarschijnlijk nog een meet & greet in Atlanta. Vanaf de 7e september ben ik dan in Nederland om me aan te sluiten bij de Brabantse D66-campagne. Uiteraard moest ik wat ‘local’ Ghirardelli chocolade kopen als reminder van een een mooi event – en als kado voor m’n vrouw die een hele week alleen op de kinderen moest passen.

Wordt vervolgd!

San Francisco’s pride: Ghirardelli chocolate

Enkel berichtnavigatie

2 gedachten over “Campagnetour USA: deel IV – San Francisco

  1. Pingback: Campagnetour USA deel V – debat in New York! «

  2. Pingback: Veel pers in eindsprint expatcampagne! «

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: