EelcoKeij.nl

Campagnetour USA: deel III – Chicago

Bijzonder Nederlands welkom in Chicago
Voor het eerst in Chicago aangekomen, en het welkom was heel speciaal. Ten eerste had een Nederlandse manager bij het Hilton hotel (aan het vliegveld) me gratis een kamer ter beschikking gesteld en ten tweede kwam Marcel Dubois (voorzitter van de Netherlands Club in Chicago)me persoonlijk per auto ophalen, waarna we onder bijna zwoele instructies van Maxima’s stem op de GPS de stad binnen werden geleid (degene die dit mogelijk heeft gemaakt verdient een lintje!).

Marcel heeft me een korte maar leuke rondrit door de stad aangeboden; met 25 graden en strakblauwe lucht een bijzonder mooie kennismaking. Vanuit de lucht ziet het er zo uit:

Downtown Chicago from above

Downtown bij Greenberg Traurig
De meet & greet met de Nederlandse gemeenschap vond plaats in de board room van advocatenkantoor Greenberg Traurig – veel dank aan Andrew Enschede voor het ter beschikking stellen van deze locatie!
Met opnieuw een zeer geïnteresseerde groep van lokale Nederlanders (oud-Nederlanders, want-to-be-Nederlanders, Nederlanders-Amerikanen en “enkelvoudige” Nederlanders) werd het al snel duidelijk dat ook hier de dubbele nationaliteitsdiscussie in Nederland het afgelopen jaar goed was gevolgd. Eén mevrouw die naar me toe kwam liet me haar geboortebewijs zien (van net na de oorlog als ik het me goed herinner); ze was geboren op Aruba uit een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder – en nog steeds was het haar niet gelukt om het Nederlandse paspoort te krijgen. Dit soort kwesties komen vaak naar voren – op dat moment moet een advocatenkantoor ingeschakeld worden: dit vereist heel specifieke juridische kennis.
Andere kwesties die ons Nederlanders in het buitenland aangaan, kwamen natuurlijk ook ter sprake, met name het (nog niet?) online kunnen stemmen zoals de Fransen inmiddels al vrolijk doen met technology van Scytl.

In de board room van Greenberg Traurig, met Nederlandse gemeenschap

Al met al was het weer een geslaagde avond waarbij ik de strijdpunten en de doelgroepen van deze campagne uitvoerig heb kunnen toelichten. Als Delta Airlines meewerkt, doen we dat vanavond in San Francisco nog een keer – wordt vervolgd!

Enkel berichtnavigatie

2 gedachten over “Campagnetour USA: deel III – Chicago

  1. Willem op schreef:

    Eelco, ik heb veel respect voor je inzet en enthousiasme. Ik hoop dat je voldoende voorkeurstemmen krijgt om je belangrijke werk ‘van binnenuit’ te kunnen voortzetten. Die van mij heb je inmiddels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: