EelcoKeij.nl

Campagnetour USA: deel II – Washington DC

Huiskamerbijeenkomst
De meet & greet in DC zou een echte huiskamerbijeenkomst worden. Vrienden hadden me hun huis opengesteld, en enkele vrijwilligers uit de buurt waren eerder op de dag naar DC gekomen om te helpen met het voorbereiden en opzetten van de avond – dank Jeanine, Inge, Lieke en Billy! Ook veel dank aan DC Dutch (de Nederlandse Vereniging in DC) voor het helpen verspreiden van de uitnodiging.

Huiskamerbijeenkomst in Washington DC, 29 augustus 2012

Net zoals in Miami was men hier verbaasd – zo niet geschokt – toen men de details achter de gebeurtenissen van het afgelopen jaar hoorden (dubbele nationaliteit, en hoe CDA en VVD deze expatbelangen overduidelijk als uitruilbelangen zagen voor steun van gedoogsteun van de PVV). De status quo is nog steeds voor heel veel verbetering vatbaar, dus opnieuw heb ik benadrukt dat het commitment in dezen niet op 12 september ophoudt. Natuurlijk kwamen ook andere strijdpunten naar voren, met name de ergernissen over de (papieren) stemprocedure. Geheel in stijl met de knulligheid van de huidige stemprocedure heeft mijn campagne voor rode potloden gezorgd:

Rode en lastig te slijpen timmermanspotloden als symbool voor een knullige stemprocedure

Merk trouwens op dat dit geen gewone potloden zijn (voor normaal gebruik), maar heel onhandige potloden: timmermanspotloden. Erg lastig te slijpen, dat moet met een mesje. Daarmee staan deze gimmicks symbool voor de algehele en wereldwijde ergernis over de stemprocedure!

De avond werd uiteindelijk afgesloten met de uitnodiging om vooral terug te komen zodra de nieuwe regering gevormd is, om zo de gemeenschap blijvend te informeren over de vervolgstappen en ook de druk op de regering te blijven houden. Dit lijkt me een uitstekend plan en ik zie met genoegen uit naar een volgende bijeenkomst in DC.

Vanavond deel III van de campagnetour – Chicago. Wordt vervolgd!

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: