EelcoKeij.nl

Part V, dubbele nationaliteit // dual citizenship – Kamervragen, pers, CEO’s


*** English version below ***

Beste allemaal,

Er zijn weer een aantal nieuwe ontwikkelingen te melden. Ten eerste heeft de D66-fractie in de Tweede Kamer eind januari nieuwe Kamervragen aan Minister Spies van Binnenlandse Zaken gesteld, mede op basis van de artikelen die recent in The Economist waren verschenen. Zodra de regering met haar antwoorden komt, wordt dit natuurlijk meteen doorgegeven. De druk blijft in ieder geval op de ketel.

Het is mijn droom dat deze hele kwestie uiteindelijk een non-issue wordt – zowel voor Nederlanders in het buitenland als nieuwe Nederlanders in Nederland. Alhoewel de petitie vanuit het perspectief van Nederlanders in het buitenland is ontstaan, geldt de redenering inzake het dubbele paspoort m.i. uiteraard ook voor nieuwe Nederlanders. Zie in dit verband ook het recente artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Het Algemeen Dagblad (pdf hier (1) en hier (2)) gaf onlangs een mooi interview van Ed Nijpels – een van de prominenten die eerder deze maand getekend heeft. Daarnaast hebben verscheidene kopstukken uit het bedrijfsleven ondertekend:

 • Jeroen van der Veer, voormalig CEO Shell
 • Dick Benschop, President-Directeur Shell
 • Frans van Houten, CEO Royal Philips Electronics
 • Herman Bruggink, voormalig CEO Reed Elsevier
 • Hans Vemer, voormalig CEO Organon
 • Antony Burgmans, voormalig CEO Unilever
 • Jan Kalff, voormalig voorzitter Raad van Bestuur ABN-AMRO
 • Herman Wijffels, voormalig bestuursvoorzitter Rabobank
 • Wim Dik, voormalig voorzitter Raad van Bestuur KPN

Zie ook het persbericht onder aan deze post!

Deze namen geven weer een duidelijke extra invalshoek en steunbetuiging naast die ruim 20.000 andere Nederlanders die hen voorgingen en tekenden. Wijzelf zullen natuurlijk de pers blijven opzoeken, iedereen blijven vragen om de petitie door te sturen ter ondertekening en nieuwswaardige feiten door blijven sturen. Blijf ook de website www.NederlanderBlijven.nl in de gaten houden voor het wetsvoorstel, behaalde pers, commentaar en nog veel meer!

Tot de volgende,

Eelco Keij

Initiatiefnemer

==================================================

Dear all,

There are some new developments to report. Political party D66 asked new Parliamentary questions to Ms. Spies, Minister of the Interior regarding the (non)sense of the current bill – partially based on the articles that appeared last month in The Economist. As soon as the answers from the government are known, they will be posted online.

It is my dream that this whole matter will end up becoming a non-issue, both for Dutch people abroad and for new Dutch people in the Netherlands. Even when the petition came to see the light from the perspective of Dutch people abroad, the reasoning concerning dual citizenship should obviously apply to new Dutch citizens as well. A recent article from Reformatorisch Dagblad (sorry, Dutch only) also refers to this topic.

Over the past weeks the petition got support from several current and former Dutch CEOs. In addition to the +20,000 signatures we already received, these new signatures from leading figures are a clear indication that the current bill does not help (international) business either.

Among the signatures are:

 • Jeroen van der Veer, former CEO Shell
 • Dick Benschop, President Director Shell
 • Frans van Houten, CEO Royal Philips Electronics
 • Herman Bruggink, former CEO Reed Elsevier
 • Hans Vemer, former CEO Organon
 • Antony Burgmans, former CEO Unilever
 • Jan Kalff, former chair of the board, ABN-AMRO
 • Herman Wijffels, former chair of the board, Rabobank
 • Wim Dik, former chair of the board, KPN

Obviously the “petition team” will reach out to as many people as possible, press included. Please do not hesitate to forward the link to the petition to anyone within your networks –that’s how we got to 20,000 in the first place! And of course, check in to the website www.NederlanderBlijven.nl for the bill, recent press, comments and much more.

Till next time,

Eelco Keij

Initiator

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Part V, dubbele nationaliteit // dual citizenship – Kamervragen, pers, CEO’s

 1. Sjaak Blaauw op schreef:

  Besides the brain drain another issue will have an enormous negative impact for the Netherlands. Dutch people and descendents are HUGE cheerleaders of NL in foreign climes, promoting a very positive image of the country. Taking away passports will create an equally huge & unabated backlash doing damage that will prove irreparable.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: